Naar de film in Zwolle bij deze leuke bioscopen

Zwolle beschikt met Filmtheater Fraterhuis en bioscoop Pathé over twee eigentijdse bioscoopzalen met alle mogelijk comfort om van een gezellig avondje uit te genieten. Pathé is de meest moderne bioscoopzaal van de stad en opende in 2016 de deuren. Fraterhuis is gevestigd in het gelijknamige pand, een historisch waardevol gebouw dat best mag gezien worden.

Bioscoop Pathé

De nieuwe bioscoopzaal Pathé is gevestigd aan het Katwolderplein. Bij de realisatie van de toegangshal werd op geen inspanning of euro gekeken. Een mooiere plaats voor een bioscoopzaal was in Zwolle zeker niet te vinden. Via een centraal gelegen inkomhal en een roltrap bereik je de twee verdiepingen. Daar is een compleet zelfbedieningsrestaurant ondergebracht met een rijk aanbod dat men in geen enkele andere Nederlandse bioscoopzaal aantreft. Filmfans beschikken er zelfs over hun eigen popcorner, uniek in Nederland en misschien wel in Europa. Bezoekers stellen in deze corner hun popcorn samen naar eigen smaak. Zoet, zout, suiker, karamel en zelfs popcorn met kleine uitjes, je vindt het in de popcorner van Pathé allemaal. Pathé Zwolle telt negen moderne filmzalen, in totaal goed voor 1533 uiterst comfortabele zetels. Die zijn zo zelfstandig geplaatst dat ze je de meest mogelijke privacy garanderen. Alles werd zo ingericht om er van een zelden ervaren filmbeleving te genieten. Je beschikt er zelfs over knusse love-seats en gemiddeld 33 procent extra beenruimte in vergelijking met andere bioscopen.

Op de tweede verdieping zijn de zalen zo ingericht dat men er opera-, ballet-, en theatervoorstellingen van over de hele wereld kan streamen.

Op de derde verdieping bevinden zich twee zalen met Dolby Atmos systeem waardoor je als het ware zelf aan het filmgebeuren deelneemt. Pathé Zwolle is pas de derde bioscoop in Nederland die met deze technologie is uitgerust. Voor maximaal kijkplezier hebben beide filmzalen lichtgebogen schermen.

Kinderen zijn ook meer dan welkom in de Pathé. Voor hen werd een hoek van het gebouw ingericht voor het organiseren sfeervolle feestjes op kindermaat. Kinderen beschikken er over aangepaste en verlaagde kindertoiletten en wasbakken.

Uniek panorama over de stad

De derde verdieping van Pathé is ongetwijfeld een van de mooiste plekjes die er in hartje Zwolle te vinden zijn. Je geniet er van een verbluffend mooi uitzicht over het stadscentrum. Monumenten zoals de Peperbus, de Fundatie en de Sassenpoort zijn er in hun volle glorie te bewonderen. Hier en nergens anders maak je kennis met de skyline van Zwolle.

Het Fraterhuis

Filmtheater het Fraterhuis is ondergebracht in het gelijknamige pand dat door de Broeders van het Gemene Leven werd gebouwd. Kort daarna werd het Arme Fraterhuis ingericht als schoolgebouw. In dit voormalige kloostergebouw werd het Filmtheater Fraterhuis ondergebracht. Ondertussen beschikt men er over twee filmzalen met alle nodige comfort voor een aangename filmbeleving. Het aanbod is niet gelijklopend met het traditionele filmcircuit en de kleine zaaltjes zorgen voor een eigen filmbeleving. In hetzelfde gebouw is ook theater Odeon ondergebracht.