Culinair genieten in een klasse restaurant of eten in een meer bescheiden eetgelegenheid? Hou je van vegetarisch eten, van de italiaanse keuken of lust je graag sushi? Het kan allemaal in Zwolle. Je eet er zelfs je buikje rond voor minder dan 15 euro. Typische streekgerechten proeven? Dat kan, vooral in de Librije, een biologisch restaurant met maar liefst drie prestigieuze Michelinsterren. Hier is eten één grote verwennerij. En dan is er nog ’t Weeshuys net buiten het stadscentrum. Daar serveert men enkele streekgerechten om bij te watertanden. Ambachtelijk, puur, bourgondisch en verfijnd. De wereldkeuken ontdekken kan ook. Naast de Italiaanse keuken eet je er ook bulgaars, aziatisch, belgisch, indisch, vietnamees en grieks. Je kunt er even goed terecht in een typisch steak en rib resto als in meerdere tapas en sushi bars.

Vegetarische restaurants in Zwolle

Vegetarisch eten in een restaurants ligt niet zomaar voor de hand. Dat kan in grootsteden zoals Amsterdam, maar in Zwolle zijn vege restaurants die uitsluitend vegetarische gerechten serververen moeilijk te vinden. Enkele vegetarische gerechten worden in sommige restaurants wel geserveerd. Zo beschikt Zwolle een filiaal van Bagels & Beans, de veggies. Je eet er lekkere bagels bij heerlijke koffie. Men serveert er ook zelf gemaakte salades, smoothies, yoghurt en vegan gerechten waaronder Weed Bagels, een echte aanrader. Voor een vegetarisch ontbijt, lunch of diner is brasserie Jansen een uitstekende keuze. Je eet er zelfs planten en vruchten. Eet je gluten- of lactosevrij of heb je andere allergieën of speciale wensen? Ook dat is geen probleem. Wordt je plots door honger overvallen? Dan is zeker de worteltaart van Jansen een lekkere aanrader. In de Mandarijn kies je tussen enkele vegetarische gerechten. Na het winkelen is het hier een echte verademing. Het lijkt erop of de tijd er is blijven stilstaan. Proefde je nog geen vegetarische bitterballen? Doe dat dan zeker midden het rustgevend interieur van de Mandarijn. Of wat dacht je van een heerlijk vegetarisch mosterdsoep met een broodje (vega) bitterballen. Hou je van zelf gemaakte smoothies? In de Smooth Fruit Therapy serveert men ze zelfs als ontbijt, lunch of zelfs als diner. Je kiest er in een opvallend kleurrijk interieur uit maar liefst 28 smoothies. En wat denk je van een van de vele zelf gemaakte fruitsalades of van frozen yoghurt? Proef je liever van meerdere kleinere gerechtjes? Dan moet je zeker naar Mayur Kitchen. De zoete curry is een topper en tot ver buiten Zwolle bekend. In de Mayur Kitchen kies je uit een reeks kleinere gerechten vaak in combinatie met rijst. En wat dacht je van een vegetarische burger? Restaurant Ingeburgerd laat je de keuze tussen een vega én vegan burger. Eureka’s eetcafé is op een echt buitenbeentje. Het Dit draait uitsluitend op vrijwilligers die wekelijks iets anders op hun menukaart plaatsen. Woensdag wordt er vegan gegeten en donderdag is het vega night. Voor maar 7,50 euro eet je er je buik vol.

Italiaanse restaurants in Zwolle

Wie italiaans eten zegt denkt in Zwolle automatisch aan Fratelli d’Italia. In dit typisch Italiaans restaurant geniet je van een heerlijke spaghetti parmigiana voor maar 15 euro. Napolitaanse roeren er ondertussen al jarenlang in de kookpotten. Hun passie voor eten en voor de italiaanse keuken vormt de basis van hun Ristorante Fratelli D’Italia. Kwaliteit, authenticiteit en gezelligheid staan er voorop. Zij gaan voluit de authentieke en temperamentvolle italiaanse keuken met zelden geproefde smaakcombinaties gaande van antipasti en diverse huisgemaakte pasta’s tot heerlijke vis- en vleesgerechten. In Fratelli d’Italia gebruikt men uitsluitend dagverse producten door de chef himself uitgekozen. De spaghetti parmigiana wordt er aan tafel geflambeerd met parmezaanse kaas wat dit italiaans restaurant een eigen sfeer geeft. Men kookt er zelfs glutenvrij en het stemmige restaurant is makkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. En ander typisch Italiaans restaurant is La Terra Italiana waar men niet alleen pasta en pizza maar ook vele vis- en vleesgerechten serveert.

Sushi eten in Zwolle

Hou je van sushi? Zwolle telt enkele Japanse restaurants waar men uiteraard sushi serveert. Liefhebbers van de Japanse keuken kun je onmogelijk voorbij de Blue Sakura Japanese Sushi & Grilliet. Je eet er dagverse sushi’s in een tot restaurant omgebouwde… kerk. De setting is fantastisch, de sushi vers en lekker. Andere Japanse restaurants met sushi op de menukaart zijn Kota Radja, China Palace, Itoshi en Wokstadion Zwolle

Goedkoop uit eten in Zwolle

Heb je een financieel zware maand achter de rug en zit je krap bij kas? Dat belet niet om goedkoop te eten in Zwolle. Goedkoop eten is daar lekker eten voor gemiddeld 15 euro en vaak minder. Zwolle telt zo’n elf restaurants waar je goedkoop kunt eten. Populair is hier de 4 Jaargetijden aan de Melkmarkt. Je eet er wat de post schaft. Veel keuze heb je er niet, maar je eet er wel je buikje rond voor maar 7,50 euro. In restaurant Dogtails aan het Gasthuisplein serveert men je een goed gevulde fancy hotdog met extra snacks voor minder dan 15 euro. Voor die prijs eet je een lekker Chinees meergangenmenu in Hong Kong City aan de Hortensiastraat. In de Vlaamse Hoogmis aan de Melkmarkt krijg je dan weer een vier gangen tapasmenu geserveerd voor 17,50 euro. In Bodrum Place aan het Lubeckplein eet je zowel turks als italiaans voor minder dan 15 euro.

Lunchen in Zwolle

Wil je snel of uitgebreid lunchen? Ook dat is mogelijk in Zwolle. In alle vernoemde restaurants kun je heerlijk lunchen voor minder dan 15 euro met een uitschieter van 7,50 euro.

Eten bestellen

Eten bestellen en aan huis laten afleveren is uiteraard ook mogelijk en doe je snel via thuisbesteld.nl. Via deze gebruiksvriendelijke website kies je in enkele muisklikken je favoriete gerecht. Dat gaat van fastfood zoals hamburgers en pizza over spaghetti tot typische gerechten uit de wereldkeuken. Alle bestellingen worden snel en warm aan huis geleverd zonder dat het door ook maar een eurocent meer zou moeten voor betalen dan wanneer je in het betrokken restaurant zou gaan eten.

Uitgaan

Een nachtje stappen in Zwolle die je best in de Voortstraat, aan de Grote Markt, de Blijmarkt, de Melkmarkt en de Nieuwe Markt. Hier vind je de meest uiteenlopende uitgaansmogelijkheden gaande van gezellige (bruine) kroegen, over brasseries en bars tot de meest exclusieve nachtclubs.