Waar lekker lunchen in Zwolle

Aan mogelijkheden om te lunchen is er in Zwolle geen gebrek. Van een snelle hap tot een culinaire lunch met alles erop en eraan, in de Hanzestede vind je het allemaal. Lang zoeken naar een geschikt restaurant of eethuisje moet je er niet. De meesten vind je in het centrum van de stad.

Het Vliegerhuys

Lunchen midden een schilderachtig decor doe je zeker in het Vliegerhuys. Je geniet er niet alleen van wat je eet, maar zeker ook van de haast unieke sfeer in dit vijftiende eeuwse gebouw. Zowel de oude plafonds als de vloer werden er in hun oorspronkelijke staat behouden. Het Vliegerhuys is ook uitgerust met een sfeervol terras, verborgen tussen de winkelstraten en toch uitstekend bereikbaar.

Hier en Daar

Koffiehuis Hier en Daar vind je aan de Oude Vismarkt. Je drinkt er misschien wel de beste koffie van de stad. Het is er niet alleen ruim, gezellig en origineel ingericht. Het aroma van de beste koffie afkomstig van over de hele wereld komt je er van ver tegemoet. Loop er zeker niet voorbij, je zult het je zeker niet beklagen.

De Engel

De Engel combinateert een winkel met café gelegen aan de Grote Markt. Daar geniet je van fairtrade koffie, van zelf gemaakte biologische sapjes en van speltappeltaart met cranberry’s. De originele broodjes van de Engel moet je zeker geproefd hebben en smaken beslist naar meer.

Blocks

En dan is er lunchroom Blocks, ondertussen al meer dan een volle eeuw gevestigd aan de Diezerstraat. Met een broodje en het heerlijke aroma van vers gemalen koffie kom je er tot rust met het winkelende publiek binnen oogopslag.

Pistache

Pistache is zeker een buitenbeentje in het rijke aanbod van lunchmogelijkheden in Zwolle. Pistache combineert een standingvolle kledingzaak met een kapsalon en een trendy koffiehuis waar men de meest prestigieuze koffiemerken schenkt.

Café Foyé

Café Foyé is gevestigd in de foyer van theater Odeon aan de Blijmarkt. Daar is ook filmtheater Fraterhuis ondergebracht. Recht tegenover café Foyé vind je het museum de Fundatie. Het is dan ook de favoriete plaats van cultuurminnend Zwolle.

Villa Suikerberg

Villa Stuikerberg vind je in een waardevol oud pand aan de Potgietersingel. Een exclusieve plaats om te lunchen of om gewoon een koffie te drinken. Bij goed weer is het heerlijk genieten op niet een maar liefst drie sfeervolle terrassen.

Brasserie Jansen

Tijdens de voorbije zeven jaar dat brasserie Jansen aan de Nieuwe Markt actief is, heeft het daar al een stevige reputatie opgebouwd. Daar kun je van ’s morgens tot ’s avonds terecht voor koffie, een broodje of voor een uitgebreide en gezonde lunch.

Boekhandel Waanders

Nog een buitenbeentje in het uitgebreide lunchaanbod van Zwolle is Boekhandel Waanders in de Broeren met een prachtig ingericht café gevestigd in de voormalige broerekerk. Een sfeervolle plek om te lunchen of om gewoon een koffie te drinken. Vaak bij sfeervolle live muziek, gebracht door studenten van het er naast gelegen conservatorium

Doppio

In de Diezerstraat vind je koffiebar Doppio, een echte aanrader. De geur van versgemalen koffie komt je al van ver tegemoet. Het lunchaanbod varieert er van vele soorten muffins tot alle soorten gezonde broodjes.

Het Wijnhuis

In het Wijnhuis kun je meer dan een glas (of twee…) lekkere wijn of een straffe borrel drinken. Ze serveren er ook de meest uiteenlopende maar allemaal even lekkere en verse broodjes en warme hapjes. En bij goed weer geniet je van dit alles op een gezellig en sfeervol terras.

Deksels

Alle Deksels nog aan toe. Dit gezellige eetcafé is ondergebracht in de kringloopwinkel aan de Nieuwe Veerallee. Je hebt de keuze tussen vele soorten gezonde broodjes. Alles wat je hier eet wordt ter plaatse bereid. Daarbij gebruikt men biologische producten daar waar dit mogelijk is. Men werkt er uitsluitend met vrijwilligers, stagiairs en mensen die moeilijk in het ‘gewone’ arbeidscircuit terecht kunnen. Veel van het meubilair is voor een prikje te koop.

Biebcafé

Rustig je krant, tijdschrift of favoriete roman lezen kan makkelijk het café van de bibliotheek. Bij mooi weer kun je genieten met een hapje en een drankje in de prachtig aangelegde binnentuin.

De Belgische Keizer

Stel je vooral sfeer en gezelligheid op prijs? Dan ben je bij café-restaurant De Belgische Keizer aan het juiste adres. Men beschikt er over een uitgebreide bierkaart en op zaterdag is het er heerlijk lunchen op het terras met een geweldig overzicht over de wekelijkse markt.

’t Konkeltje

’t Konkeltje is een piepklein koffie en theehuisje. Je kiest er tussen maar liefst 20 soorten koffie en 120 soorten (losse) thee met een evenwichtig aanbod van veel lekkers. De uitbaters zijn met hun originele koffiemobiel aanwezig op zowat alle evenementen in Zwolle.